Povestea mea

Numele meu este Alina Lazăr. Sunt psihoterapeut format în psihoterapie sistemică de cuplu și familie și psihoterapie cognitiv comportamentală. Practic psihoterapia în cabinetul individidual de psihoterapie Lazăr Alina din 2010. Din 2015 am început să organizez grupuri de părinți, pentru programul Cercul Siguranței, în Cluj-Napoca. Din 2018 am devenit mamă de Matei și din 2022, mamă de Ana. Copiii mei m-au ajutat si mai mult să înțeleg profunzimea celor aflate și împărtășite la Cercul Siguranței.

Din 2021, ne-am mutat, cu familia în Timișoara și de anul acesta, 2023, am deschis cafeneaua Nori Specialty Coffee, un spațiu dedicat lucrurilor care nouă ne plac foarte mult: cafea, carti, pian, jucării. Un spațiu în care ne dorim să cunoaștem oameni care iubesc aceste lucruri și să creăm o comunitate unde să împărtășim aceste bucurii. Tot în acest spațiu minunat, după mesele, voi organiza Cercul Siguranței pentru părinții din Timișoara.

În 13 ani de practică în psihoterapie, am avut ocazia să observ cât de importanți sunt primii ani și cât de importante sunt relațiile de atașament, care sunt, specialiștii în atașament spun, unul din ei fiind David J. Wallin, relațiile unde ne reglăm emoțiile în mod interactiv. Așa că este foarte important ca părintele să fie în controlul emoțiilor sale, pentru a putea ajuta la reglarea emoțiilor copilului său și asta îmi doresc să fac, să sprijin părintele în a reuși să facă asta. Insist să folosesc cuvântul sprijin, pentru că părintele deja știe și poate să facă asta, doar că uneori e greu și e nevoie de cineva să fie acolo, în momentele grele. Un terapeut, un grup de alți părinți, grup unde să se simtă în siguranță să împărtășască momentele când reușește și momentele când nu.

Psihoterapeut, Consilier Parental Cercul Siguranţei

Sănătatea mentală și bunăstarea lor sunt printre
cele mai prețioase daruri pe care le puteți oferi.

Practică
privată
în mediul
online
din 2020

Consiliere
parentală
Circle of
Security
din 2015

Ce spun alții

Feedback Cercul Siguranței